Oświadczenie w związku z decyzją Burmistrza Stąporkowa o odwołaniu imprez gminnych do końca sierpnia

Szanowni Mieszkańcy Gminy Stąporków!

W związku z trudną sytuacją i niemożnością spotykania się z naszymi uczestnikami wydarzeń kulturalnych prowadzimy pracę zdalną. Zachęcamy do śledzenia naszej strony internetowej i Facebooka. Zamieszczamy instruktaże tworzenia małych i większych dzieł sztuki. Przygotowujemy konkursy dla chętnych, piszemy projekty, trochę remontujemy. Najbardziej nam zależy na wykonaniu remontu sali kinowej, na którą otrzymaliśmy część dotacji z programu „Infrastruktura Domów Kultury” z Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego

Żyjemy w okresie, w którym ważna jest elastyczność i zrozumienie. Zdrowie przede wszystkim, dlatego rozumiem decyzję pani burmistrz. Dojrzałość i odpowiedzialność. Musimy po prostu uwierzyć, że to czas przejściowy i spotkać się w większym gronie, jeszcze bardziej doceniających siebie nawzajem, jak ten czas trudny minie.

Do końca sierpnia mieliśmy zaplanowane dwie duże imprezy: 31 maja i 15 sierpnia. Ponadto szereg mniejszych spotkań, koncertów, pikników, rajdów, konkursów, plenerów, zajęć na siłowni, rozszerzenie działalności kawiarni. O ile to będzie możliwe, będziemy je organizować w mniej licznych gronach, ale jaka będzie sytuacja to czas pokaże. Tęsknimy za naszymi uczniami zajęć muzycznych, plastycznych, ceramicznych, tanecznych, krawieckich, próbami zespołów i uczestnikami naszych spotkań autorskich, szachowych i czytelnikami oraz Wami – uczestnikami naszych wydarzeń, dlatego nasza działalność dla Was przenosi się do sieci. Bądźmy on line.

Katarzyna Sorn
dyrektor Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury i Sportu w Stąporkowie

Stąporków, dn. 26.03.2020 r.